На Дніпропетровщині відкриють музей підземель

На Дніпропетровщині відкриють музей підземель

Укрінформ
У Нікополі, що на Дніпропетровщині, 2019 року з'явиться нова туристична атракція – музей, який розміститься в стародавніх купецьких підземеллях міста. 

Його колекцію вже поповнив перший експонат, повідомив директор Благодійного фонду "Нікополь туристичний" Олег Фельдман на своїй сторінці в Facebook

"Отримав перший експонат майбутнього Музею нікопольських підземель (робоча назва). Новий туристичний об'єкт на мапі України ми відкриємо в центрі історичної частини Нікополя - в старих купецьких підземеллях Шопи. У 2019 році музей розкриє велику тему підземного і купецького Нікополя, а також познайомить туристів з тим, якими були козацькі катакомби. Експозиція розповість гостям про купецький (19-20 століття) і козацький період (17-18 століття) Нікополя", - написав Фельдман.

Читайте також: Межиріцька ОТГ на Дніпропетровщині відроджує 300-літню криницю

Наразі для майбутнього музею збирають експонати. За словами організаторів, це можуть бути предмети старовини ХІХ століття: верстати, купецькі товари, шкатулки, столові набори, посуд, меблі, свічники, зброя, праски, ікони, фотоапарати, касові апарати, царські гроші, колеса возів, ваги, підкови, замки, рахівниці, печатки, черепиця, цегла, прядки, швейні машини, ретроавто, скрині, килими, самовари, кавомолки, ліхтарі, ринди, пляшки, бочки, човни, козацькі старожитності.

Так, серед перших експонатів, які сформують майбутню колекцію нового музею, - дві старовинні гасові лампи та гніт для них, який зберігся в оригінальній коробці.

Також в експозиції планують представити знахідки, виявлені під час дослідження підземель.

Фото: @niktourism

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-