У Вінниці влаштують інтеркультурне кулінарне свято

У Вінниці влаштують інтеркультурне кулінарне свято

Укрінформ
У Вінниці в суботу, 22 грудня, відбудеться VI обласне свято національної кухні "Чим хата багата, тим і рада" за участю світлиць восьми національних спільнот, які проживають в регіоні.

Про це повідомив Вінницький обласний центр народної творчості на сторінці в Facebook.

"Народна кухня – це така ж культурна спадщина, як мова, література, мистецтво. Кожного року до участі в таких святах долучаються нові товариства та колективи. Учасниками цьогорічного свята "Чим хата багата, тим і рада" будуть національні товариства Вінниччини, які представлятимуть українську, польську, білоруську, грузинську, єврейську, німецьку, азербайджанську та ромську національні кухні у своїх світлицях. Свято сприятиме відродженню духовних традицій, національної кухні різних народів та збереженню дружніх зв’язків між ними, ближче познайомить із життям національних спільнот Вінниччини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що свято національної кухні відбудеться у суботу опівдні у великій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею.

Читайте також: На фестивалі у Житомирі зігріватимуть теплими панчохами та рукавичками

Організатори обіцяють, що відвідувачі зможуть тут скуштувати традиційні національні страви і познайомитися з рецептами їхнього приготування. Йдеться про грузинські хачапурі, німецькі ковбаски "Братвурст", єврейський курячий бульйон з мацою, польську грибну зупу, білоруські драники з грибами, азербайджанський плов, ромський тушкований короп та чай із сушених ягід, індійський вегетаріанський плов бір’яні та знамениту тиманівську кашу, яку готують лише в с.Тиманівка Тульчинського району.

Також відвідувачі зможуть долучитися до міжкультурного діалогу та ознайомитися з виробами декоративно-ужиткового мистецтва національних товариств.

Обласний культурно-мистецький проект – свято національної кухні "Чим хата багата, тим і рада" – започаткував Вінницький обласний центр народної творчості 2008 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-