Створено додаток з

Створено додаток з "нерозкрученими" атракціями Європи

Укрінформ
Відтепер туристи в Європі можуть скористатися безкоштовним мобільним додатком для пошуку маловідомих пам'яток, музеїв, галерей, історичних будівель і творчих просторів.

Про це повідомляє otpusk.com із посиланням на портал AgCult.

"Об'єднаний дослідницький центр Європейської комісії запустив веб-додаток Cultural Gems, мета якого – зробити маловідомі об'єкти європейської культурної спадщини популярними. Туристам доступні докладні карти 168 міст в 28 країнах ЄС, на яких самі жителі розмістили так звані культурні перлини – пам'ятки й інші знакові місця. За допомогою програми мандрівники зможуть відшукати музеї, галереї, театри, громадські та креативні простори, музичні майданчики, про які не згадують путівники", - йдеться в повідомленні.

У Cultural Gems представлені Відень, Брюссель, Прага, Таллінн, Париж, Мюнхен, Рим, Рига, Барселона, Стокгольм. Крім того, додаток дає змогу дізнатися більше про нетуристичні міста. Серед них – австрійський Грац, бельгійський Остенде, хорватський Осієк, французький Авіньйон, фінський Тампере, іспанський Більбао, шведський Гетеборг і багато інших.

Читайте також: Мобільний додаток Kyiv City Guide отримав міжнародну відзнаку

Як зазначають творці, Cultural Gems допомагає виділити менш відомі культурні об'єкти поза звичними маршрутами.

Новий додаток надає платформу для участі широкого кола зацікавлених сторін: від органів влади та туристичних офісів, до жителів і самих туристів. Як зазначають розробники, контент Cultural Gems повністю створили користувачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-