Харків й Албанію може з'єднати прямий авіарейс

Харків й Албанію може з'єднати прямий авіарейс

Укрінформ
У межах розширення туристичної співпраці Харківської області з Албанією планують відкрити пряме авіасполучення між Харковом і Тираною.

Це питання, серед інших, обговорювалося під час зустрічі голови Харківької ОДА Юлії Світличної та Надзвичайного і Повноважного Посла Албанської Республіки в Україні Шпреси Курети, присвяченої 25-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Республікою Албанія, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми стаємо ближчими не тільки в бізнес-відносинах, але й у туристичній галузі. Для українців Албанія стала одним з популярних туристичних напрямів. З Києва є прямі рейси до Тирани. Було б важливо та дуже добре відкрити прямий рейс до Албанії з Харкова. Це б дало поштовх не тільки в галузі туризму, але й в освіті та бізнесовій галузі. Я знаю, що над цим планом зараз працюють та хотіла б попросити вашої допомоги", - звернулася до голови ХОДА посол.

Світлична запевнила, що в питанні впровадження прямого авіасполучення між Харковом та Тираною, так само як і у запропонованому відкритті на базі одного з харківських вишів Центру вивчення албанської мови, "з боку ХОДА буде надана вся необхідна підтримка".

Читайте також: Гідів відправили в подорож дипломатичним Харковом

За словами Світличної, Харківщина тісно співпрацює з Албанією вже не перший рік.

"З початку цього року експортне постачання зросло в 4 рази. Реалізовано низку соціальних проектів, включаючи той, в рамках якого 14 дітей з Харківщини – переможці предметних олімпіад, конкурсів Малої академії наук та інших інтелектуальних змагань – безкоштовно відпочили на березі моря в Дурресі. Звичайно, плануємо продовжувати відносини та розвивати бізнес-активність. Бачимо наше співробітництво у сфері ІТ, сільського господарства, а також машинобудування, у сферах освіти та науки", - додала Світлична.

У зустрічі також взяв участь Почесний консул Республіки Албанія в місті Харкові Шахін Омаров.

Читайте також: Укрзалізниця призначила на новорічні свята додаткові рейси Київ-Харків

Посол та бізнес-делегація з Албанії також зустрілися з керівництвом Харківської міськради, де йшла мова про подальшу співпрацю сторін. Вже підписано угоду про партнерство між Технічним університетом Тирани і Харківським національним університетом радіоелектроніки.

Посол Курета запропонувала відкрити в Харкові пам'ятник Матері Терезі, а в Тирані - монумент Тарасу Шевченку. Перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов підтримав ініціативу й повідомив, що харківські скульптори та архітектори почнуть роботу над візуалізацією пам'ятника українському поетові, який можна було б встановити в Албанії.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-