На Сумщині проходить готельно-ресторанний форум

На Сумщині проходить готельно-ресторанний форум

Укрінформ
У п’ятницю, 7 грудня, в Сумах відбувається форум "Готельно-ресторанний бізнес на Сумщині", на якому йдеться про створення сучасної туристичної індустрії, розроблення цікавих маршрутів та нових туристичних об’єктів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішній захід покликаний стати відкритим майданчиком для питань та відповідей від фахових експертів, для обговорення перспектив готельно-ресторанного бізнесу на Сумщині. Облдержадміністрація активно працює над створенням комунікаційної платформи для цього напрямку, що надасть можливість забезпечити якісні гастрономічні тури. Адже створення сучасної індустрії туризму неможливе без підприємств готельного і ресторанного господарства, які сприяють задоволенню таких першочергових потреб туристів, як проживання й харчування", - зазначив на відкритті форуму голова Сумської ОДА Микола Клочко.

За його словами, розроблення цікавих туристичних маршрутів та нових об’єктів стане стратегічною мотивацією для розвитку туризму й заохочення туристів відвідувати Сумщину, але для цього вкрай необхідна наявність належного готельно-ресторанного сервісу.

Як зазначив під час заходу керівник апарату Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький, туризм визначено як один із пріоритетних напрямків розвитку економіки Сумщини.

Читайте також: Сумщина претендує на роль першого в Україні "смарт-регіона"

"Саме тому сьогодні зібрались багато провідних фахівців, експертів у сфері готельно-ресторанного бізнесу, обслуговування населення, які допоможуть підняти фаховий рівень компетенції представників різних напрямків підприємств, що дотичні до туризму. Наша задача – створювати робочі місця. І сьогодні туризм може стати тим напрямком, де можна легко та швидко їх створити", – наголосив посадовець.

Під час форуму представники бізнесу Сумщини змогли поспілкуватися з фаховими експертами з п’яти туристично привабливих міст України: Одеси, Львова, Києва, Дніпра та Запоріжжя.

На заході обговорювалися перспективи розвитку хостелів в Україні та розвиток готельної індустрії на Сумщині, екосертифікація у галузі готельно-ресторанного бізнесу, особливості залучення фінансування в індустрію гостинності, а також питання професійної етики, безпеки та стандарти обслуговування.

Фото: Сумська ОДА/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-