Вінниця планує відсвяткувати Новий рік по-європейськи

Вінниця планує відсвяткувати Новий рік по-європейськи

Укрінформ
Цьогоріч у Вінниці запроваджують європейську традицію зустрічі Нового року – святкової ночі влаштують розважальну програму на одній з центральних площ міста й запропонують містянам зібратися та привітати один одного.

Про це в четвер, 6 грудня, на прес-конференції повідомив директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

"Нова новорічна традиція "Новий рік по-європейськи" біля Вежі (один із символів міста – ред.) – це новинка, яку ми хочемо запропонувати нашій громаді. Ця традиція притаманна великим і популярним містам Європи. У новорічну ніч на Європейській площі на вінничан та гостей міста очікують різноманітні конкурси, інтерактиви та концертна програма", - сказав Філанчук.

За його словами, загалом цьогоріч святкування Нового року та Різдва в місті триватиме цілий місяць. Головну ялинку міста відкриють 19 грудня, а закриття святкувань відбудеться 13 січня.

Утім, вже у вівторок, 11 грудня, у Вінниці на площі Ліверпуль відкриють "Новорічну пошту", звідки всі охочі зможуть написати листівку рідним з привітаннями, а також Cвятому Миколаю та Санта Клаусу.

Читайте також: У Харкові виконають коляду в тисячу голосів

Церемонія відкриття Головної ялинки міста відбудеться в день Святого Миколая у Центральному парку культури і відпочинку за участю відомого українського репера ХАСа. Надалі упродовж місяця тут відбуватимуться розважальні й культурні заходи.   Зокрема, фестиваль вуличної їжі "Vinnytsia FoodFest", фестиваль національних меншин "В нас різні мови і обряди, та все ж єдина ми сім’я", караоке-шоу "Зірка на ялинці", а також проходитиме фестиваль "Різдвяні зустрічі", V Обласний фестиваль народної творчості "Різдвяне диво" та новорічні дискотеки.

На майдані Незалежності 19 грудня відкриють Новорічну Резиденцію, в якій по черзі Святий Миколай, Санта Клаус та їхні помічники прийматимуть маленьких відвідувачів. Також у місті працюватимуть святкові рейси у новорічному трамваї за маршрутом "Вінниця новорічна".

На Європейській площі з 15 грудня по 14 січня працюватиме новорічно-різдвяний ярмарок.

Уперше під час новорічних святкувань в місті відбудеться фестиваль для дітей з інвалідністю "Без обмежень" – його організують в обласному муздрамтеатрі 24 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-