В Амстердамі демонтували туристичну візитівку міста

В Амстердамі демонтували туристичну візитівку міста

Укрінформ
Із площі перед Державним музеєм в Амстердамі в понеділок, 3 грудня, прибрали червоно-білі літери "I amsterdam", які понад десять років були популярною туристичною візитівкою міста. 

Демонтаж відбувся за рішенням міської ради за пропозицією партії "Зелені ліві" (GroenLinks), повідомляє Deutsche Welle.

На думку "зелених", відома інсталяція, що з англійської перекладається як "Я Амстердам", є проявом "надмірного індивідуалізму". Попри різку критику пропозиції, за демонтаж інсталяції проголосувала більшість депутатів міської ради.

Утім, як заявила речниця компанії Amsterdam Marketing, слова "I amsterdam" залишаються офіційним гаслом для туристичної реклами міста. Ні її думку, ця інсталяції символізує саме "відкритість і толерантність Амстердама".

Як повідомляє nltimes.nl, після реставрації літери відправляться в "тур" різними заходами.

Читайте також: Рим визначився з постійними заборонами для туристів

Варто зазначити, що інсталяцію встановили в Амстердамі в 2004 році, туристи вважали її однією з цікавинок міста, біля якої часто фотографувалися. Цього року влада кількох європейських міст почала працювати над обмеженням потоку туристів – зокрема, у Венеції, Барселоні, та Амстердамі. Так, у столиці Нідерландів заборонили відкривати нові готелі й туристичні крамниці в центрі міста.

Фото: @Iamsterdam

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-