Археологи вперше дослідять Бердичів

Археологи вперше дослідять Бердичів

Укрінформ
Перше археологічне дослідження міста Бердичева Житомирської області, що стартує незабаром, розпочнеться з території монастиря Кармелітів Босих.

Про це на І Всеукраїнському археологічному з’їзді в Ніжині кореспонденту Укрінформу повідомив керівник Житомирської археологічної експедиції, науковий співробітник Інститут археології НАНУ, кандидат історичних наук Андрій Петраускас.

"На території міста Бердичева за весь час існування археологічної науки ніхто ніколи досліджень не проводив, незважаючи на те, що там розташований монастир Кармелітів Босих. І от незабаром, щойно нам видадуть дозвільні документи, ми вперше розпочнемо досліджувати Бердичів. У цьому році розкопки будуть проводитися саме на території монастиря", - сказав він.

За словами науковця, перше, на що, ймовірно, відразу натраплять археологи, це - міські нашарування литовської доби (XVI сторіччя). Адже саме в цей період у місті зводилися замок і оборонні укріплення.

Читайте також: Найдавніший у світі затонулий грецький корабель покажуть у Миколаєві

"Ми очікуємо докопатися до "коріння" цього міста, яке ніхто ніколи не досліджував", - сказав Петраускас.

Він додав, що в цьому році Житомирська археологічна експедиція проводила розкопки в Малині, Коростені та Олевську. В останньому, зокрема, досліджувався древлянський колодязь Х сторіччя. Зараз проводиться його реконструкція, і найближчим часом він буде доступний для огляду як туристичний об’єкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-