У Маріуполі можна побачити металеві обереги

У Маріуполі можна побачити металеві обереги

Фото
Укрінформ
У маріупольському парку культури та відпочинку імені Гурова з`явився музей просто неба "Обереги України".

Про це повідомили в Маріупольській міській раді.

"Музей просто неба "Обереги України" - проект, який реалізувався у Маріуполі та Старому Самборі, що на Львівщині. Протягом двох місяців митці з усієї України працювали з маріупольським металом, щоб створити унікальні арт-об’єкти. Вже сьогодні жителі та гості міста можуть їх побачити у парку культури та відпочинку імені Гурова", - йдеться в повідомленні.

"Вікна", "Архангел Михаїл", "Злука", "Млин", "Баба", "Покрова", "Міф", "Рятівники" та "Дар" – назви скульптур, над якими працювали скульптори та художники з Маріуполя, Києва, Олександрії, Краматорська та Івано-Франківська.

Читайте також: У Києві охочі можуть доторкнутися до скіфської пекторалі

У міськраді уточнили, що три арт-об’єкти продовж 48 годин їхатимуть до Старого Самбора. Зокрема, скульптура з символом сучасного Маріуполя – якоря, утвореного з потоку розпаленої сталі, що ллється з металургійного ковша.

За словами заступника міського голови Сергія Захарова,  наразі у парку Гурова проводиться реконструкція, і ці скульптури гармонічно доповнять реконструйований парк, який стане улюбленим місцем відпочинку маріупольців.

Зазначається, що цей проект реалізовано за фінансової підтримки Українського культурного фонду та меценатів. Виконавці – Національна спілка художників України, головний партнер з організації та співфінансування – "Колегіум Анни Ярославни Схід" за партнерства Маріупольської та Старосамбірської міських рад.

Фото: mariupolrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-