У Чернівцях уперше влаштували виставку гуцульських ліжників

У Чернівцях уперше влаштували виставку гуцульських ліжників

Фото
Укрінформ
У Чернівецькому художньому музеї в межах унікального проекту "Відродження буковинського ліжникарства" відкрили виставку гуцульських домотканих ковдр.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На нашій виставці представлені як старовинні колекційні ліжники 20-30-х років минулого сторіччя, так і нові, які виготовляли в рамках нашого проекту "Відродження буковинського ліжникарства", який втілюється нашим центром за підтримки Українського культурного фонду", – розповіла керівник кабінету традиційної культури учбово-методичного центру культури Буковини Іванна Стеф'юк.

Читайте також: Найбільший сир України виготовили в Чернівцях

За її словами, була організована спеціалізована школа, де три майстрині з Путильського району Буковини вчилися робити ліжники у знаних майстринь із села Яворів Косівського району Івано-Франківської області. За три тижні вони виткали по одному спільному ліжнику, потім ще по одному – самостійно. Усі ці роботи зараз представлені на виставці.

Під час відкриття виставки також відбувся майстер-клас. За верстатами під керівництвом досвідчених майстринь всі охочі могли спробувати себе у ліжникарському ремеслі.

Фото: acc.cv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-