У

У "Подільському зоопарку" розповіли, чим приваблюватимуть туристів

Укрінформ
У Вінниці в "Подільському зоопарку" за кошти ЄС створять центр культурного дозвілля з резиденцією Діда Мороза.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор КП "Подільський зоопарк" Євген Ткачик.

"Головною метою цього проекту є розвиток туристичної галузі регіону та створення культурно-освітнього центру для мешканців кількох областей, а також підтримка самоокупності і рентабельності нашого закладу. Завдяки його реалізації ми отримаємо приміщення для проведення конференцій, родинних свят, днів народжень. Окремо збудуємо дерев’яний зруб під резиденцію Діда Мороза. Сподіваємося, що зможемо її відкрити вже за рік", – повідомив Ткач.

За його словами, центр культурного дозвілля у "Подільському зоопарку" – це один із заходів переможця конкурсного відбору проектів регіонального розвитку секторальної підтримки Європейського Союзу з обсягом фінансування 11,7 млн грн. За ці кошти улаштують окремий вхід до зоопарку, каси, а також встановлять інформаційні і маршрутні стенди, ігрові майданчики. Окрім того, на території зоопарку збудують приміщення, в якому працюватимуть конференц-зали, кімнати для сімейного відпочинку, дитячий кафетерій та крамниці.

Читайте також: В одеському біопарку народилося жирафеня

Наразі проект перебуває на стадії виготовлення проектно-кошторисної документації. У КП "Подільський зоопарк" сподіваються, що перший транш у межах проекту надійде вже до кінця цього року. Це дасть змогу розпочати наступного року будівництво об’єктів центру культурного дозвілля, щоб у 2020-му завершити реалізацію проекту.

Довідково. "Подільский зоопарк" – один із восьми стаціонарних в країні, створений 2005 року на базі Вінницького обласного КП "Віноблагроліс". В ньому утримуються понад 200 голів тварин і птахів – загалом понад 60 видів фауни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-