Турецький Памуккале б'є туристичні рекорди

Турецький Памуккале б'є туристичні рекорди

Укрінформ
Стародавнє місто Памуккале в провінції Денізлі на заході Туреччини від початку нинішнього року відвідали 1,75 мільйона туристів, що на 40 відсотків більше, ніж у 2017-му.

Атракцію, яку також називають "Білим раєм", з початку 2018-го відвідала максимальна за останні чотири роки кількість туристів, повідомляє Анадолу.

Завдяки унікальному природному ландшафту, давній історії та термальним джерелам занесений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО Памуккале цілий рік приваблює відвідувачів як з Туреччини, так і з-за кордону.

Місцеві термальні води, багаті карбонатом кальцію, з шипінням вириваються з-під землі, утворюючи травертинові каскади, тераси й басейни.

Однією з визначних пам'яток Памуккале, яку найбільше відвідують туристи, є античне місто Ієраполіс ("Святе місто"), на території якого розташовано ворота "Плутоніум" ("Ворота до пекла").

Читайте також: У Туреччині з'являться 20 нових термальних курортів

Найбільший потік туристів до Памуккале було зафіксовано 2014 року, і цей рекорд вдалося побити в перші дев'ять місяців цього року.

У 2014 році цю турецьку дестинацію відвідали 1,875 мільйона туристів, в 2015 році - 1,71 мільйона, в 2016-му - 974500, в 2017-му- 1,524 мільйона туристів. У перші дев'ять місяців 2018 року Памуккале відвідали 1,75 мільйона туристів, тоді як в аналогічному періоді минулого року - 1,245 мільйона.

За словами голови Асоціації туроператорів і готельєрів Денізлі (DENTUROD) Газі Мурата Шена, 2018 рік загалом став сприятливим з погляду туризму, зокрема для Памуккале.

"Кількість туристів у Туреччині зросла на 25 відсотків, як порівняти з минулим роком, а в Памуккале - на 40 відсотків. Така тенденція збережеться до кінця року. Мета – довести до кінця року турпотік в регіоні до 2,2 мільйона", - зазначив Шен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-