До України за півроку завітали майже 10 мільйонів іноземців – МЕРТ

До України за півроку завітали майже 10 мільйонів іноземців – МЕРТ

Інфографіка
Укрінформ
Україну за перше півріччя 2018 року відвідали 9,6 мільйона іноземців, а власники українських карток мобільного зв'язку здійснили 65,7 мільйонів подорожей в межах країни.

Такі дані оприлюднило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на сторінці в Facebook, спираючись на моніторинг туристичної активності, проведений на основі даних операторів мобільного зв’язку.

Зазначається, що найчастіше іноземці приїжджали до Київської (1,8 мільйона), Львівської (1,5 мільйона), Закарпатської (800 тисяч), Одеської (600 тисяч) і Харківської областей (500 тисяч).

Українці ж для подорожей віддали перевагу Київській (18 млн абонентів); Львівській (4 мільйони), Полтавській (3,4 мільйона), Житомирській (3,3 мільйона), Черкаській (3,2 мільйона) областям.

Водночас за кордон в першому півріччі 2018 року виїхало 17,3 мільйона абонентів мобільного зв’язку. Найчастіше громадяни України відвідували прикордонні країни: Польщу, Росію, Угорщину, Молдову, Білорусь, Румунію, Словаччину, частка виїздів в які становить близько 60% всіх подорожей українців за кордон. Серед неприкордонних країн найпопулярнішими стали Чехія (4,9% від загальної кількості виїздів), Туреччина (4,1%), Німеччина (4,1%), Єгипет (3,3%).

Читайте також: Британські туристи обрали для осінніх подорожей Київ

Начальник управління туризму Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Передерко на своїй сторінці в Facebook прокоментував дослідження, опубліковане МЕРТ.

"Статистика оперує даними про переміщення абонентів всіх трьох мобільних операторів разом узятих і підсумовує їх. Її основним завданням є продемонструвати основні потоки переміщень громадян як усередині країни, так і за кордон. Статистика не враховує унікальних користувачів мобільного зв’язку. Одна і та ж особа одночасно може мати дві і три сім-карти від різних операторів, а також кілька разів подорожувати за кордон в одну і ту ж країну або в межах країни до одного і того ж регіону протягом проаналізованого періоду часу. Наведені дані відразу показали плюси і мінуси такого моніторингу", – зазначив Передерко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-