У Туреччині з'являться 20 нових термальних курортів

У Туреччині з'являться 20 нових термальних курортів

Укрінформ
За найближчі п'ять років Туреччина планує створити 20 термальних курортів на території країни.

Про це повідомляє агентство "Анадолу" з посиланням на засновника Ради розвитку оздоровчого туризму Туреччини Еміна Чакмака.

"Туреччина має намір вийти на передові позиції в світі в сфері термального й оздоровчого туризму. У зв'язку з цим термальні курорти до 2023 року планується створити в 20 провінціях.

На території Туреччини розташовано безліч термальних джерел, завдяки яким люди мали змогу впродовж багатьох століть відновлювати здоров'я", - йдеться в повідомленні.

За словами Чакмака, кількість туристів, які відвідують термальні курорти Туреччини, зростає з кожним днем.

"Навіть у період кризи в сфері оздоровчого туризму Туреччини не було ніяких проблем. У 2016-2017 роках потік туристів в інших сегментах туристичної сфери зменшився. Втім, на 20-25 відсотків зросла кількість туристів, які прибули до Туреччини для лікування", - сказав Чакмак.

Читайте також: Туреччина розвиватиме серіальний туризм

За словами засновника ради, на сьогоднішній день лікування в Туреччині проходять 765 тисяч пацієнтів з 144 країн.

"Наша мета на 2023 рік - приймати два мільйони туристів на рік й отримувати доходи розміром 20 мільярдів доларів", - сказав він.

На лікування до Туреччини приїжджають туристи з різних країн, в основному з регіону Близького Сходу, зазначив засновник ради.

"На другому місці - туристи з Європи, третьому - з тюркських країн і Росії. Ми плануємо створити в Туреччині 20 термальних курортів. З першими десятьма ми вже визначилися, і їх буде збудовано в Денізлі, Афьон-Карахісарі, Сівасі, Баликесірі, Нігде, Ушаку, Кутаг'ї, Невшехірі, Анкарі та Ялові", - зазначив Чакмак.

Фото: Анадолу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-