Перегони мумій і замкові підземелля: Меджибіж готується до

Перегони мумій і замкові підземелля: Меджибіж готується до "Гарбузової ночі"

Відео
Укрінформ
На території історико-культурного заповідника "Меджибіж", що на Хмельниччині, в суботу, 27 жовтня, влаштують "Гарбузову ніч". Туристам запропонують взяти участь у розкопках Дракона, спуститися до замкового підземелля та стати свідками нагородження Гарбузілли.

Про це повідомляє Zruchno.Travel

"Історико-культурний заповідник "Меджибіж" цього року знову вирішив відсвяткувати Хелловін у своєму замку. Весь інтерактив "Гарбузової ночі" відбуватиметься 27 жовтня, під час якого станете свідками коронації найбільшого гарбуза-важковаговика, який виборюватиме почесний титул "Гарбузілла-2018" в справедливому конкурсі з-поміж інших чудо-овочів із околиць", - йдеться в публікації.

Крім того, в межах свята традиційно відбудуться археологічні розкопки Дракона, в яких зможуть взяти участь як дорослі, так і діти. Незвичною атракцією стануть перегони мумій. А однією з наймістичніший подій, запевняють організатори, має бути ексклюзивний спуск до підземель замкового палацу, де на гостей чекають таємничі експонати й екскурсії.

Також у програмі – прогулянка кладовищем, де похований засновник хасидизму Баал Шем Тов (Бешт). Над збереженими могилами Бешта і його послідовників зведено невеличкий мавзолей. Буде змога зазирнути й до відновленої хасидами синагоги Бешта, мікви та до інших святих місць.

Читайте також: Містичний Кам'янець влаштує квест-паті

А ще туристам запропонують відшукати Турецький стовп ХVII століття – своєрідний пам’ятник біля могили невідомого турецького воєначальника. Звідси відкривається краєвид на руїни Троїцького костелу та замкові укріплення.

Меджибізький замок – пам'ятка фортифікаційної архітектури XVI століття, створена в стилі Ренесансу. Розташована в селищі Меджибіж Хмельницької області, у верхів'ях Південного Бугу, за 30 км на схід від міста Хмельницький.

Фото: @DerzavnijIstorikoKulturnijZapovidnikMezibiz

Відео: Поділля-Центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-