Turkish Airlines літатиме частіше зі Стамбула до Києва

Turkish Airlines літатиме частіше зі Стамбула до Києва

Укрінформ
Авіакомпанія Turkish Airlines у період з листопада 2018 року до лютого 2019-го значно посилить свою присутність на лінії Київ – Стамбул.

Як повідомляє avianews.com, з 15 листопада частота польотів буде збільшена з 16 до 21 рейсів на тиждень, а з 18 лютого 2019 року сягне 24 рейсів на тиждень.

Із них 14 рейсів на тиждень Turkish Airlines має намір виконувати на широкофюзеляжних літаках Airbus A330, інші – на вузькофюзеляжних авіалайнерах.

Тривалий час квота на польоти між Києвом і Стамбулом була обмежена 16 рейсами на тиждень для кожної зі сторін. Після переговорів, що відбулися в Анкарі 3 квітня між представниками Директорату цивільної авіації Туреччини й Державіаслужби України, сторони неформально озвучили можливість розширення квоти, однак умовою цього називалося надання українським авіакомпаніям слотів в новому аеропорту Стамбула.

Читайте також: Turkish Airlines вводить додаткові рейси Львів-Стамбул

У серпні стало відомо, що квота на польоти на лінії Київ – Стамбул була збільшена з 16 до 24 рейсів для кожної зі сторін. Комісія Державіаслужби України розподілила додаткові частоти між МАУ і "Розою Вітрів" – першій відійшло п'ять рейсів на тиждень, другій – три рейси на тиждень. Заявку авіакомпанії Atlasjet Ukraine, яка хотіла літати з Києва до Стамбула тричі на тиждень, комісія відхилила.

З турецької сторони вся додаткова квота на польоти відійшла Turkish Airlines.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-