Дніпровський мандрівник вирушив на каяку Дніпром до Києва

Дніпровський мандрівник вирушив на каяку Дніпром до Києва

Укрінформ
Мандрівник з Дніпра Сергій Гордієнко вирушив на одномісному морському каяку в тренувальний похід річкою Дніпро зі свого рідного міста до столиці.

Про це повідомив його прес-секретар Павло Дінець у Facebook.

"Цю подорож було заплановано Сергієм Івановичем в межах підготовки до чергової великої експедиції – "Середземноморський континуум". Її маршрут проляже Європою – і водою (на одномісному морському каяку), і суходолом – від Києва до Барселони (водою: Дніпром, Чорним й Середземним морями) й назад: спершу суходолом (з Іспанії через Францію, Швейцарію, Італію, Австрію), а потім знову водою – Дунаєм через Австрію, Угорщину, Сербію, Румунію в Чорне море, й Дніпром – до Києва. Старт цієї надзвичайно цікавої й складної мандрівки, яку до Сергія Гордієнка ще ніхто таким методом не здійснював, заплановано на березень 2019 року, а фініш – на червень 2020-го", - написав Дінець.

За його словами, по завершенні цього тренувального походу Сергій Гордієнко на певний час залишиться в столиці, де на доцента Київського університету туризму, економіки і права з нетерпінням чекають його студенти. Сергій Іванович прочитає для них лекції зі свого унікального авторського спецкурсу з психології виживання людини в екстремальних умовах.

Читайте також: Українці здійснили унікальний перехід на катамарані з Очакова на Канари

Сергій Гордієнко - професійний мандрівник, спеціаліст з екстремального одиночного виживання, історик-дослідник, міграціолог, етнограф, письменник.

За період своєї науково-професійної діяльності Гордієнко двічі (1995, 1998 рр.) досягав Північного полюсу в складі експедиційної групи "Арктика", першим в історії України встановив державний прапор на Північному полюсі. Чоловік подорожує майже усе своє життя. Географія його мандрівок охоплює весь світ.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у грудні 2017 року Сергій Гордієнко закінчив одиночну експедицію на каяку "Міст співдружності", подолавши 4,5 тисячі кілометрів Чорним морем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-