Польська авіакомпанія LOT звільнила 67 осіб через страйк

Польська авіакомпанія LOT звільнила 67 осіб через страйк

Укрінформ
Польська авіакомпанія LOT в понеділок скасувала ряд авіарейсів у зв’яку із страйком, який триває з 18 жовтня.

Керівництво авіакомпанії вважає страйк нелегальним і у порядку дисциплінарного покарання звільнила 67 працівників, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У понеділок з приводу нелегального страйку стюардес і пілотів ми змушені були скасувати чотири авіарейси, зокрема три – далекого сполучення”,- повідомив з цього приводу речник авіакомпанії Анджей Кубіцький.

Йдеться про авіарейси з Варшави до Токіо, Сеулу, Торонто та Нюрнебергу. За словами речника, на роботу не з’явилися, зокрема, капітани екіпажів.

Кубіцький повідомив, що через участь страйку, яке керівництво компанії вважає нелегальним, шляхом дисципліарного покарання звільнено 67 осіб. Авіакомпанія також не виключає, що вимагатиме від страйкарів покриття збитків LOT за відмінені авіарейси.

Натомість, персонал, який не приєднався до страйку, отримає грошову премію.

Читайте також: Кількадесят авіарейсів LOT можуть скасувати через страйк

До вимог профспілок щодо підвищення зарплат для працівників LOT останнім часом додалася й вимога припинити переслідування представників профспілки авіакомпанії і відновити на роботі звільнених працівників. В авіакомпанії, яка перебувала на межі банкрутства, 2013 року проведено реструктуризацію, в результаті якої зменшилися й зарплати працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-