До кінця цього року в Анталії мають відкрити Консульство України

До кінця цього року в Анталії мають відкрити Консульство України

Укрінформ
Усе більше українців подорожують до Туреччини, тому до кінця 2018 року в Анталії планується відкрити Консульство України.

Про це, посилаючись на заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Михайла Тітарчука, повідомляє повідомляє прес-служба МЕРТ.

"Відбулося шосте засідання Міжвідомчої українсько-турецької комісії з питань туризму, присвяченої розвитку відносин між двома країнами у туристичній сфері. За інформацією Всесвітньої ради туризму та подорожей (WTTC) у 2017 році прямий внесок від сфери туризму у ВВП України склав 39,6 млрд грн (1,5% ВВП України), а загальний внесок – 147,2 млрд грн (5,7% ВВП України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рамках засідання комісії Тітарчук та заступник міністра культури і туризму Туреччини Омером Арісоєм обговорили відкриття до кінця року Консульства України в Анталії, а також домовилися про можливість відкриття прямих авіарейсів зі Львова, Івано-Франківська та Києва до курортних міст Туреччини. Також за участі провідних українських туроператорів відбулось обговорення можливих шляхів збільшення туристичних потоків між нашими державами та створення нових туристичних продуктів.

Читайте також: В Туреччині відбувається бум українських організацій – Білецька

За словами Тітарчука, цього року Україна увійшла до першої трійки країн за кількістю туристів, які відвідали Туреччину.

"Туреччина на сьогодні є дійсно важливим туристичним напрямом для наших громадян, так само як і Україна поступово стає більш привабливою для громадян Туреччини", - відзначив Тітарчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-