Таємниці Андріївського узвозу розкриють коти-екскурсоводи

Таємниці Андріївського узвозу розкриють коти-екскурсоводи

Укрінформ
У Києві на Андріївському узвозі з’явилася незвичайна бруківка з QR-кодами та зображенням котів.

Про це розповів начальник управління туризму та промоцій КМДА Антон Тараненко, повідомляє Zruchno.travel

За його словами, перейшовши за QR-кодами, можна побачити зображення різних місць міста, а також дізнатися більше інформації про ту чи іншу туристичну локацію.

Загалом до туристичного маршруту "Стежка Андріївським узвозом" входить 14 об’єктів: Музей Однієї вулиці, мурал "Відродження", Київський академічний театр "Колесо", Будинок-музей М. Булгакова, Театр на Подолі, Замкова гора, житловий мікрорайон Воздвиженський, Замок Річарда, найстаріший збережений дерев’яний будинок Києва, Музей Івана Кавалерідзе, Алея художників, Андріївська церква, Старокиївська гора, Місто Володимира.

Читайте також: Київ потрапив до топ-15 міст, які найчастіше фотографують

Під час наведення на розміщений на плитці QR-код з’являється зображення і опис пам’ятки.

Згідно з інформацією на сайті проекту, саме таку тварину-"екскурсовода" вибрали, бо "перші коти оселилися на узвозі задовго до городян і до появи самої вулиці" і тому, що "кіт залишається містичним провідником по стародавньому Києву".

"Шукайте хитрих котиків в самому "серці" Києва, на Андріївському узвозі, й вони промуркотять вам не одну захопливу історію про його таємницю", – йдеться на сайті проекту.

За словами Тараненка, в Києві також встановлять партію нових туристичних пілонів і навігацію, які були розроблені спільно з громадською організацією "Агенти змін".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-