Чернігів кличе на першу Покровську книжкову толоку

Чернігів кличе на першу Покровську книжкову толоку

Укрінформ
У Чернігові найближчими вихідними вперше відбудеться Покровська книжкова толока за участю майже 50 письменників і поетів з різних областей України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила ініціатор і головний організатор заходу, координатор безкоштовних курсів української мови у місті Чернігові, кандидат філологічних наук Людмила Зіневич.

"Приїдуть письменники, поети, науковці, видавці, журналісти з Києва, Львова та інших куточків Галичини, Миколаєва та Чернігівщини. Всього очікуємо близько 60 учасників, у тому числі 10 народних майстринь, які проводитимуть майстер-класи на Алеї Героїв Чернігова в суботу. Буде представлено понад 12 видавництв", - розповіла Зіневич.

За її словами, цей захід – передусім, виставка-продаж книг, живе спілкування з письменниками, автограф-сесії. Хоча паралельно пропонуватиметься й багато іншого. На майстер-класах, зокрема, можна буде ознайомитися з виготовленням яворівської дерев’яної іграшки та її розписом, навчитися вишивати різними техніками, правильно запинати хустку й одягати коралі. Працюватиме виставка унікального галицького одягу "Із бабусиної скрині", на якій дозволять вбратися у національний стрій і зробити фото.

Читайте також: У Мадриді - вікенд українського документального кіно

Багато уваги на толоці буде приділено дітям. Для них передбачено зустрічі з авторами, поетичні читання, ігри, подарунки, працюватиме ляльковий театр.

Програма дводенної толоки, з якою можна ознайомитися на сторінці Зіневич у Facebook, є дуже насиченою. Її заходи проходитимуть у різних закладах культури Чернігова: бібліотеках, музеях, молодіжному центрі та книжковій крамниці "Інтермеццо". Вони будуть присвячені темам сенсу життя, історичній пам’яті, ролі жінки в суспільстві, російсько-української війни, гумору, містиці й іншим.

У Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана, зокрема, можна буде більше дізнатися про Тараса Шевченка та історії його кохання. Моновиставу "Сон" покаже Лідія Данильчук із Львівської театральної майстерні "Театр у кошику".

Читайте також: На Вінниччині пригощатимуть унікальною стравою

У неділю толоку прийматиме Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник ім. Михайла Коцюбинського. Тематичні лекції науковців, письменників, журналістів завершаться "Відкритим мікрофоном" та неформальним спілкуванням.

Розпочнеться Покровська толока в Чернігові в суботу, 13 жовтня, об 11 годині на Алеї Героїв (Арт-Авеню).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-