Полтавщина кличе туристів на виставу-прогулянку Кибинськими Афінами

Полтавщина кличе туристів на виставу-прогулянку Кибинськими Афінами

Фото
Укрінформ
У селі Кибинці Миргородського району Полтавщини презентували новий туристичний проект: виставу-прогулянку "Кибинські Афіни – минуле і сьогодення" з елементами аудіо.

Про це повідомляють "Новини Полтавщини"

"За задумом, учасники екскурсії йдуть по підготовленому маршруту з гідом і слухають аудіовиставу. На локаціях гід розповідає про історичні постаті, пов’язані з селом, а місцеві мешканці стають учасниками вистави – розповідають про своє село, його історію, співають, розігрують театральні сценки, дають можливість зануритися в сьогодення знаменитого села та згадати його багату історію", – йдеться в публікації.

Щоб втілити задум у реальність, на початку вересня в Кибинцях працювала театральна майстерня. Місцеві учасники майбутньої туристичної екскурсії вчилися розуміти, що таке імерсивний театр, як створюється вистава-променад.

Зазначається, що вистава-прогулянка "Кибинські Афіни – минуле і сьогодення" з елементами аудіо базується на розповіді Гоголя "Як Іван Іванович посварився з Іваном Никифоровичем".

Читайте також: Унікальними столітніми школами Полтавщини водитимуть туристів

Починається екскурсія з вулиці Стовбової, бо саме нею проходив тракт з Києва до Харкова, в селі була поштова станція, де подорожні міняли коней. Серед локацій мандрівки – ставок Пищимський, біля якого жив Пищимуха – прототип героя повісті Гоголя.

Крім того, учасники екскурсії потрапляють на ставок Трощинського. Дмитро Трощинський – знакова фігура для села, він створив Театр на воді, яким керував батько Миколи Гоголя, а сам письменник і його мати були акторами. Трощинський мав багату бібліотеку та колекцію творів образотворчого мистецтва, був, ймовірно, дідом першого українського футуриста Михайля Семенка. Його дім не зберігся, але поставлені символічні ворота у двір, де стояла хата родини Семенків.

Фото: np.pl.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-