На фестивалі в Італії частуватимуть смаженими каштанами

На фестивалі в Італії частуватимуть смаженими каштанами

Укрінформ
Італія запрошує туристів на щорічний Фестиваль каштанів, який триватиме в одному з середньовічних сіл регіону Лаціо впродовж місяця.

Про це повідомляє otpusk.com

"Уже 17-й раз в селі Валлерано, розташованому в центрі італійської області Тушіа, відбудеться традиційний Фестиваль каштанів, який вподобали місцеві жителі й гості. Кожні вихідні з 6 жовтня до 1 листопада на центральній площі пройдуть масові гуляння з дегустацією страв, головним інгредієнтом яких стане, звичайно ж, каштан – осінній символ регіону", – йдеться в публікації.

Традиційно під час фестивалю на головній вулиці Валлерано з'явиться величезна металева чаша, в якій безперервно обсмажуватимуть каштани і пригощають ними відвідувачів.

По неділях всім охочим також запропонують відправитися на безкоштовні екскурсії історичним центром з відвідуванням місцевих печер, де впродовж століть зберігали вино й каштани. Крім святкових шоу з виступами музикантів й історичними парадами, гостей фестивалю чекають антикварний і ремісничий ринки, виставка хижих птахів і виступи італійського цирку.

Читайте також: Тбілісі кличе туристів на прем'єрний фестиваль хліба

Село Валлерано розташоване за 17 кілометрів на схід від міста Вітербо. Доїхати сюди можна від станції OrteScalo на автобусах Cotral, що курсують за маршрутом Флоренція - Рим. Експерти рекомендують об'єднати відвідування фестивалю каштанів з візитом в Вітербо, що є адміністративним центром Лаціо. Туристів тут чекає знайомство з археологічними спадщиною області, мальовничим озером Віко і вулканічним заповідником.

У 2009 році каштани ввійшли до реєстру "Denominazione d'Origine Protette", куди належать ще 114 агропродуктів, які представляють усе гастрономічне багатство Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-