Фестиваль на Житомирщині частуватиме штурханцями з картоплі

Фестиваль на Житомирщині частуватиме штурханцями з картоплі

Укрінформ
В Овручі на Житомирщині в суботу, 29 вересня, до Дня міста втретє відбудеться фестиваль "Поліська пані Картопелька", який популяризує традиції, рецепти та регіональні особливості страв із картоплі.

Про це в розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла начальник відділу місцевого економічного розвитку і залучення інвестицій Овруцької міської ради Оксана Левківська.

"Гастрономічний фестиваль "Поліська пані Картопелька" вже тертій рік поспіль проходить у рамках святкування Дня міста Овруч. Наш міський голова Іван Коруд проведе майстер-клас із приготування картопляних штурханців. Загалом плануємо зварити їх не менше тисячі й пригостити гостей. Крім того, мер разом із бургомістром міста-побратима Овруча із Німеччини приготують ще й традиційну німецьку картопляну страву. Сподіваємося, що наступного року фестиваль стане міжнародним", - повідомила Левківська.

Під час свята проведуть два конкурси: "Картопляні смаколики" та "Чудова садиба". На першому обиратимуть найоригінальніші давні та сучасні страви з картоплі, а на другому – визначать, який старостинський округ чи приватна садиба найкраще прикрашає свої двори та будинки й співає про них. Переможці отримають грошові призи та подарунки.

Читайте також: На Закарпатті презентують ексклюзивне вино й запалять лемківську ватру

Торік на фестивалі презентували "Книгу рецептів пані Картопельки", а цього разу гостей обіцяють вразити збіркою віршів, приказок та веселих історій "Пригоди пані Картопельки".

Гастрономічний фест розпочнеться о 14:00, а о 15:00 в межах проекту "Фолк-мода: від давнини до сучасності" відтворять фрагмент традиційного овруцького весілля із обрядом завиванням молодої. Жінки в народному вбранні, притаманному житомирському Поліссю, зніматимуть із нареченої фату та надіватимуть їй хустку, співаючи весільні пісні. Після цього всі охочі зможуть потанцювати традиційні ойру та падеспань.

Гостям фестивалю запропонують долучитися й до благодійної акції. Жінки зможуть взяти участь у фотосесії в народному одязі, кошти від якої підуть на придбання та встановлення інклюзивного дитячого майданчика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-