Українські авіакомпанії зможуть літати на

Українські авіакомпанії зможуть літати на "китайські Гаваї"

Укрінформ
Китай погодився внести міста Хайкоу і Санья, розташовані на тропічному острові Хайнань, до списку пунктів, куди можливе виконання регулярних рейсів з України.

Про це заявили в Державіаслужбі України, повідомляє avianews.com

У листі, яким китайська сторона підтвердила відповідне рішення, зазначено, що призначені авіаперевізники можуть виконувати необмежену кількість рейсів на острів Хайнань, користуючись правом 3-ї та 4-ї свободи повітря. Воно передбачає можливість перевезення пасажирів і вантажів з України в Китай і в зворотному напрямку.

Наразі заявки на отримання прав на регулярні польоти з Києва до Хайкоу і Санью подали відразу три українські авіакомпанії: МАУ, Azur Air Ukraine і SkyUp. Їх комісія Державіаслужби України розгляне на засіданні, яке відбудеться в середу, 26 вересня. Для виконання безпосадкових польотів в Китай необхідні далекомагістральні літаки. Вони є в парку МАУ і Azur Air Ukraine.

Читайте також: Ryanair знову готується страйкувати — скасують 190 рейсів у шести країнах

Нині регулярні рейси в Китай виконує тільки МАУ. Авіакомпанія літає між Києвом і Пекіном.

Домовленості про повітряне сполучення між Україною та Китаєм дають змогу авіакомпаніям кожної зі сторін здійснювати сумарно до 14 рейсів на тиждень в Пекін, Шанхай і Гуанчжоу, але не більше 7 рейсів на тиждень з кожного напряму.

Раніше в МАУ заявляли про бажання розпочати польоти з Києва в Шанхай, однак перепоною до цього стало питання отримання необхідних слотів в китайському аеропорту.

Варто зазначити, що острів Хайнань розташований на одній широті з Гаваями і є популярним туристичним напрямком, через що й отримав неофіційну назву "китайські Гаваї".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-