На Івано-Франківщині влаштують унікальне свято неба

На Івано-Франківщині влаштують унікальне свято неба

Укрінформ
У Тлумацькому районі Івано-Франківщини в неділю, 7 жовтня, відбудеться "Свято Неба: october flight" з польотами на дельтапланах над Дністровським каньйоном і змаганнями повітряних літачків.

Про це повідомляється на сторінці заходу в Facebook

"Ми вже втретє організовуємо свято, але, цього разу, вперше осіннє. Тому назва звучить "Свято Неба: october flight". Унікальний свого роду захід, місце проведення якого ми поки не знаємо. Все залежить від напрямку вітру. Якщо віятимуть північні напрямки вітру, то свято відбудеться в с. Одаїв, якщо південні - в с. Ісаків", - повідомили організатори.

За їхніми словами, захід дасть усім охочим змогу ближче познайомитися з такими видами спорту, як дельтапланеризм та парапланеризм. Зокрема, буде нагода поспостерігати за польотами професіоналів та політати з інструкторами, дізнатися про техніку польотів. Крім того, передбачено показові запуски ракет та авіамоделей переможців змагань - вихованців гуртків Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Читайте також: У Калуші організують мандрівку стежками Франка

Також за попередньою реєстрацією можна буде взяти участь у аматорських змаганнях на дальність польоту паперового літачка. Основні умови конкурсу – зробити літачок на дельтадромі та з лінії старту запустити його. Який пролетить найдалі, той і переможець.

А ще в програмі свята неба – пізнавальні екскурсії Одаївським печерним комплексом або до водоспаду Дівочі Сльози.

Фото: if.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-