У Калуші організують мандрівку стежками Франка

У Калуші організують мандрівку стежками Франка

Укрінформ
Калуш, що на Івано-Франківщині, в четвер, 27 вересня, запрошує всіх охочих взяти участь у прогулянці туристичним маршрутом "Франковими стежками". 

Про це повідомляє місцевий ресурс "Вікна"

"З метою створення привабливого образу міста та популяризації традицій та звичаїв музейники пропонують приєднатися до цікавої акції – туристичного маршруту "Франковими стежками", – йдеться в публікації.

Збір відбудеться о 14:00 біля ЗОШ №8 (ж/м "Підгірки"). Організатори радять мати при собі бажання слухати та читати вірші Франка.

О 15:00 учасники акції дістануться до музею-оселі родини Франка, де продовжать мандрувати, але вже історією.

Читайте також: Музейники привезли на фестиваль до Дніпра кулеметний станок і черепи

Мандрівку організовано до Всесвітнього дня туризму – свята, що відзначається щорічно 27 вересня. Її ініціаторами стали музей-оселя родини Івана Франка й КЗ "Музейно-виставковий центр Калуської міської ради".

Для довідки. Музей-оселю родини Івана Франка було відкрито 1992 року. Приміщення збудував в 1935 році син брата Івана Франка – Омелян Франко. Тут відкрито чотири кімнати. Ініціатором створення музею-оселі в Калуші була онучка Онуфрія Франка – Оксана, професор та доктор історичних наук Національного університету ім. Івана Франка у Львові та її син Андрій, кандидат історичних наук та франкознавець.

Фото: ua.igotoworld.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-