Роми з'їдуться на мистецький фестиваль до Миколаєва

Роми з'їдуться на мистецький фестиваль до Миколаєва

Укрінформ
У Миколаєві 21 та 22 вересня відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль ромського мистецтва "Бахтале збирає друзів".

Про це повідомило Управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОДА на сторінці в Facebook

"До 81-ї річниці Миколаївської області, за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження" та в рамках обласної Цільової національно-культурної програми "Збереження та розвиток етнічної, культурної та мовної самобутності національних меншин у Миколаївській області" 21-22 серпня пройде ІІ Всеукраїнський фестиваль ромського мистецтва "Бахтале збирає друзів", - повідомили в Управлінні.

У програмі заходу – театралізована хода вулицею Соборною, циганське гадання на картах, прогулянки на конях, виставка-продаж національних виробів, національна кухня, виступи ромських колективів України.

Читайте також: На Сумщині готуються до фестивалю кролевецьких рушників

Крім того, в обласному краєзнавчому музеї "Старофлотські казарми" відбудеться "круглий стіл" на тему: "Реалізація Стратегії захисту та інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство на період до 2020 року в Миколаївській області: мета і поточні досягнення, поступ і виклики".

Завершиться фестиваль в обласному палаці культури великим гала-концертом.

У фестивалі візьмуть участь окремі виконавці та ромські творчі колективи Вінницької, Київської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської, Житомирської, Одеської та Миколаївської областей, члени товариства ромської культури та національно-культурних товариств області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-