Донеччина заробила майже 700 тисяч гривень туристичного збору

Донеччина заробила майже 700 тисяч гривень туристичного збору

Укрінформ
Від початку 2018 року туристи, які обрали для відпочинку Донецьку область, сплатили до місцевих бюджетів 687,4 тис. гривень відповідного збору.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Донецькій області. 

"І хоч курортний сезон ще продовжується, відпочивальники Донеччини вже залишили у регіоні 687,4 тис. гривень туристичного збору. Найбільш привабливими для мешканців та гостей регіону були курортні зони Азовського узбережжя, а саме м. Маріуполя та Мангушського району", - йдеться в публікації.

Зокрема, впродовж восьми місяців 2018 року шанувальники пляжного відпочинку сплатили майже 333 тис. гривень.

Натомість, ті, хто віддають перевагу відпочинку в лісі, залишили місцевим бюджетам м. Слов'янськ, м. Лиман та Слов’янського району понад 179 тис. грн туристичного збору.

Читайте також: На Миколаївщині обсяг туристичного збору збільшився наполовину

Фіскали нагадали, що туристичний збір – це місцевий податок, кошти якого поповнюють місцеву скарбницю. Його ставка встановлюється у розмірі від 0,5 до 1% до вартості усього періоду проживання.

Справляння такого збору можуть здійснювати: адміністрації готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та інших закладів готельного типу, санаторно-курортні заклади, юридичні особи або уповноважені місцевими радами фізичні особи-підприємці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-