Масштабний туристичний тиждень чекає на Закарпаття

Масштабний туристичний тиждень чекає на Закарпаття

Укрінформ
В обласному центрі Закарпаття в четвер, 20 вересня, стартує Міжнародний туристичний тиждень, що об'єднає рекордну міжнародну виставку, скаут-тур для фахівців із кіновиробництва й конференцію, присвячену гастрономічному туризму.

Про подробиці програми й змістовне наповнення заходів йшлося під час брифінгу в Закарпатській ОДА, повідомляє прес-служба облдержадміністрації. 

"Лише ті регіони, які у своїй економіці роблять ставку на розвиток туристичної інфраструктури, можуть спланувати і провести такий насичений тематичний тиждень. Скажу, що з-поміж інших областей України такі заходи організовують лише Закарпаття й Одещина. Цього року маємо досить змістовну й цікаву програму. Зокрема, вже 21-22 вересня під час Міжнародної туристичної виставки "Тур’євроцентр Закарпаття" в "Совиному гнізді" буде названо середньостатистичного закарпатського туриста й озвучено середній чек, який він тут залишає", – розповів директор обласного департаменту економічного розвитку і торгівлі Денис Ман.

Цьогорічний захід вже має кілька рекордів. Зокрема, організатори отримали заявки від максимальної за останні три роки кількості закордонних учасників. Так, до Закарпаття приїдуть 11 учасників з-за кордону, представники з 14 областей України та з усіх районів краю.

Читайте також: У закарпатських селах відкриють туристичні інфоцентри

"Тур’євроцентр Закарпаття" проводитиметься в області вже всімнадцяте. Участь у заході також візьмуть понад 20 представників туристичної сфери – туроператори, представники закладів розміщення та харчування, господарі сільських садиб і суб’єкти господарювання, що надають послуги з організації активного відпочинку. Долучаться до виставки виробники гастрономічної продукції – сиру, вина, меду", – зазначила заступник директора департаменту – начальник управління туризму та курортів департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Любов Когуч.

Крім того, з 21 до 23 вересня відбудеться "Скаут-тур для представників кіновиробничих підприємств", щоб показати, що цікавого для цієї галузі може надати Закарпаття.

Також до Дня туризму в Закарпатській ОДА буде проведено конференцію на тему: "Три "Т" в туризмі: туризм, транспорт, технології". Цьогоріч її присвятять гастрономічному й винному туризмові. "До слова, 2018 рік Національною туристичною організацією було оголошено саме роком гастрономії. А для Закарпаття – це взагалі одна з головних родзинок, акцентів і переваг у туристичній галузі", – додав Денис Ман.

Читайте також: Туристи влітку принесли Закарпаттю майже 1 мільйон гривень

Зазначається, що туристичний тиждень підіб'є підсумки маркетингового дослідження про моніторинг туристичних потоків на території області. Крім того, будуть презентовані новинки туристичного продукту кожного району області.

Нагадаємо, що Всесвітній день туризму відзначають щорічно 27 вересня, а з 1998 року – це і День туризму в Україні. Його мета – пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвиток зв'язків між народами різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-