Унікальними столітніми школами Полтавщини водитимуть туристів

Унікальними столітніми школами Полтавщини водитимуть туристів

Укрінформ
На Полтавщині розробили шість нових туристичних маршрутів, ключовими точками яких стали унікальні будівлі земських шкіл у стилі українського модерну. Їх збудували близько ста років тому за проектом художника й архітектора Опанаса Сластіона.

Про це повідомила голова Чорнухинської районної ради Надія Кривчун в інтерв’ю Zruchno.Travel під час зустрічі з учасниками першої туристичної подорожі "Український модерн: шляхами Сластіона".

"Ми подали на обласний конкурс проектів територіальних громад Полтавської області свій проект створення туристичних маршрутів та осередків зеленого туризму "Батьківщина Григорія Сковороди". Для цього розробили шість маршрутів, які охоплюють і пам’ятки історії, і місця зеленого туризму, і до кожного маршруту включені школи Сластіона. Кожен маршрут починається від Чорнухинського літературно-меморіального музею Григорія Савича Сковороди. Хочемо в такий спосіб розвинути туристичну галузь нашого району", – розповіла Кривчун.

Читайте також: Полтавщина приваблюватиме туристів страусами

Зазначається, що на території Чорнухинського району розташовані 11 з півсотні відомих на сьогодні шкіл Сластіона, що збереглися до наших днів. Крім селища Чорнухи, шкільні будівлі в різному стані збереженості можна побачити в селах Харсіки, Кізлівка, Піски-Удайські, Мокіївка, Курінька, Нетратівка, Синяківщина, Богодарівка, Гільці, Бондарі.

Як повідомляв Укрінформ, навесні цього року більше 30 унікальних шкіл у стилі українського архітектурного модерну, спроектованих понад сто років тому художником та архітектором Опанасом Сластіоном, було занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України місцевого значення.

Фото: @slastionschools

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-