Одещину цьогоріч обрали майже 6 мільйонів туристів

Одещину цьогоріч обрали майже 6 мільйонів туристів

Укрінформ
Від початку цього року Одеську область відвідали майже шість мільйонів туристів – більше, ніж за весь 2017 рік.

Про це заявив очільник Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, повідомляє прес-служба ОДА. 

"Торік Одещину відвідали 5 мільйонів 700 тисяч туристів. Цьогоріч наш регіон вже перевищив цей показник, і це лише за вісім місяців. Одеська область – універсальна, адже може задовольнити смаки будь-якого гостя – від шанувальників активного спорту до тих, хто віддає перевагу гастро- та екотуризму. Відпочинок у регіоні став популярним серед туристів з Ізраїлю, Туреччини, Німеччини, Грузії, Молдови, Румунії, Білорусі та Філіппін. Зростає також кількість гостей з Польщі й Австрії", - зазначив Степанов.

Що ж до внутрішнього туризму, то, за словами очільника ОДА, він переважає у загальній структурі туристичного потоку. Найчастіше до Одеси й області приїжджають гості з Київської, Миколаївської та Вінницької областей України.

Читайте також: Аккерманську фортецю відреставрують за 3 мільйони з обласного бюджету

В ОДА нагадали, що розвиток туризму – один із пріоритетів Стратегічного плану дій "Розумний регіон" на 2017-2019 роки. Зокрема, очільник Одещини ініціював присвоєння Куяльнику статусу курорту державного значення – відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді України. Також подано номінаційну заявку на включення Аккерманської фортеці до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в якій аргументовано світову цінність і автентичність цієї пам’ятки, а також її відповідність трьом критеріям ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-