Фестиваль консервації в Запоріжжі частуватиме унікальними смаколиками

Фестиваль консервації в Запоріжжі частуватиме унікальними смаколиками

Укрінформ
У Запоріжжі цими вихідними, 15-16 вересня, вчетверте відбудеться Всеукраїнський фестиваль домашньої консервації, до якого цьогоріч долучиться рекордна кількість учасників.

Про це під час прес-конференції у вівторок, 11 вересня, розповіли ініціатори заходу, повідомляє Depo.ua

За словами організатора фестивалю, голови ГО "Запорізький колорит" Наталі Бабенко, цьогоріч фестиваль зібрав рекордну кількість учасників – понад 100. Свої унікальні заготовки й продукти продемонструють представники Запоріжжя, Києва, Харкова, Дніпра, Херсона, Тернополя, Мелітополя та Токмака.

"Зараз стають популярними фестивалі їжі, які відбуваються в різних містах України, але запорізький фестиваль консервації – унікальний і не має аналогів. За три роки він став візитною карткою міста. Є такі учасники, які завдяки фестивалю вже створили власні торговельні марки", - розповіла Бабенко.

Цього разу майстри із різних куточків України привезуть до Запоріжжя унікальні конфітюри, екочіпси, чаї, які вирощують на своїх земельних ділянках, крафтові смаколики, мед та крем-мед, авторські сири, соуси, спеції та багато іншого.

Читайте також: Гуцули з весіллям їдуть до Івано-Франківська

На фестивалі також працюватиме виставка народних майстрів, ярмарок екопродуктів, дитячі та фотозони. Як і торік, учасники та гості заходу малюватимуть величезну картину, нарізатимуть капусту для військових та плестимуть сітки з волонтерами.

Також організатори готують різноманітні конкурси. Наприклад, найсильнішого чоловіка оберуть за допомогою великих гарбузів та мішків з картоплею. А господині змагатимуться в ліпленні вареників під керівництвом відомого волонтера Надії Мороз.

У другий день, 16 вересня, о 12:00 розпочнеться квест для дітей. Маленькі відвідувачі фестивалю виконуватимуть різні завдання й шукатимуть Короля консервації. Найактивніші отримають солодкі подарунки. Крім того, впродовж двох днів фестивалю серед гостей проводитимуться розіграші.

Триватиме фестиваль на площі Маяковського з 10:00 до 18:00. Відкриття – 15 вересня об 11:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-