Туреччина пустить туристів до унікального скельного монастиря

Туреччина пустить туристів до унікального скельного монастиря

Укрінформ
Наступного року туристи в Туреччині знову зможуть відвідати монастир Панагія Сумела, розташований на скелі.

Про це повідомляє Анадолу.

"Міністерство культури і туризму Туреччини планує вже в наступному сезоні відкрити для відвідування монастир Панагія Сумела - один зі знакових туристичних об'єктів Східно-чорноморського регіону країни", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра культури і туризму Мехмета Ерсоя, територію навколо монастиря очищено від каменів і скель, які становлять небезпеку, бо можуть скотитися з обриву.

"Частину з них переміщено донизу. Після того, як від каменів буде очищено внутрішню частину території монастиря, завершиться перший етап реставраційних робіт. Туристи зможуть прогулятися до самих воріт монастиря. На другому етапі, який припаде на зимовий період, планується завершити реставрацію стелі монастиря . Працюють альпіністи. Дуже небезпечна територія. Через дощі роботи йдуть повільно. Все ж плануємо повністю закінчити всі реставраційні роботи вже взимку і відкрити монастир наступного сезону. Згодом стане точно відомо", - зазначив міністр.

Влада сподівається, що після відкриття монастиря турпотік до регіону збільшиться.

Читайте також: Єгипет відкрив для туристів 4000-річну гробницю

Монастир Панагія Сумела, розташований в районі Мачка турецької провінції Трабзон, оточений неприступними скелями й приваблює місцевих й іноземних туристів в усі пори року. Збудований наприкінці IV – на початку V століття на стрімкій кручі в долині Алтиндере на висоті 1 300 м над рівнем моря комплекс складається з висіченого в крейдяній скелі головного храму на честь Пресвятої Богородиці, каплиці, келії, куховарні, школи, бібліотеки, підсобних приміщень й акведука.

Роботи з реставрації монастиря тривають з лютого 2016 року.

Фото на прев'ю: homeoftrabzon.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-