На Прикарпатті відкриють кімнату-музей Квітки Цісик

На Прикарпатті відкриють кімнату-музей Квітки Цісик

Укрінформ
Кімнату-музей американської співачки українського походження Квітки Цісик відкриють у суботу, 8 вересня, в селі Ліски Коломийського району Івано-Франківщини в хаті, де вчителював дідусь співачки.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном повідомила начальник управління культури Коломийської РДА Людмила Федор.

"Цього року на фестивалі Квітки Цісик, який традиційно відбудеться у селі Ліски, на Коломийщині, 8 вересня, ми відкриємо кімнату-музей Квітки у сільській хаті, де свого часу вчителював її дідусь. Серед експонатів музею будуть особисті речі Квітки, які передала її родина, та світлини", – повідомила Федор.

За її словами, цю сільську хату вдалося відновити за благодійні кошти. Нині тут працює родинний Музей Цісиків.

На фестиваль, розповіла Людмила Федор, традиційно приїдуть літератори, адже мета цього дійства – відкрити імена молодих і талановитих письменників. Також організатори фестивалю очікують художників, співаків та всіх шанувальників творчості відомої співачки українського походження.

Читайте також: Митці з п'яти країн з'їдуться на фестиваль "Лісова пісня"

Відомо, що Благодійний Фонд імені Квітки Цісик оголосив збір коштів на спорудження пам’ятника співачці.

Квітка Цісик – американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинглів у США, оперна і блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень. Пісня "Ти осяюєш моє життя" (англ. You Light Up My Life), яку вона виконала для однойменного фільму, отримала 1978 року "Оскар" і "Золотий глобус" у категорії "Найкраща пісня до фільму", а також номінувалася на нагороду "Греммі" у категорії "Пісня року".

Останньою піснею, яку записала Квітка, були "Журавлі" на слова Богдана Лепкого. Згодом пісня стала символом трагічної долі самої співачки, яка померла від раку 1998 року, не доживши 5 днів до свого 45-річчя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-