У Могилівському Придністров’ї створять три нові заказники

У Могилівському Придністров’ї створять три нові заказники

Укрінформ
На Вінниччині в Могилівському Придністров’ї в адміністративних межах Мурованокуриловецького району планують створити три ботанічні заказники загальною площею понад 145 квадратних кілометрів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Микола Ткачук.

"Йдеться про створення трьох ботанічних заказників у Мурованокуриловецькому районі. Загальна площа нових природоохоронних територій становить понад 145 квадратних кілометрів. Там сформувалися цінні типові ландшафти долини Дністра та його приток з місцями зростання лучно-степової рослинності, які потрібно зберегти", – повідомив Ткачук.

За його словами, усі три майбутні природоохоронні об’єкти розташовані на території Вербовецької сільської ради Мурованокуриловецького району. Тут створять ботанічні заказники "Балин" орієнтовною площею 12,5 га, "Рогатки" (88,9 га) та "Білі бліндажі" (46,0 га), усі – без  вилучення із користування.

Читайте також: На Рівненщині створять національний парк "Нобельський"

Їх створення ґрунтується на дослідженнях ландшафтів Могилівського Придністров’я науковцями Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного. Відповідно до їхніх висновків, створення ботанічних заказників у цій місцевості необхідне для охорони та збереження у природному стані типових ландшафтів долини Дністра та його приток з місцями зростання лучно-степової рослинності. Територія проектованих заказників має природоохоронне, водорегулювальне, науково-пізнавальне та рекреаційне значення.

Питання створення ботанічних заказників "Балин", "Рогатки" та "Білі бліндажі" вже розглянула постійна комісія Вінницької обласної ради з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр. Його планується винести на розгляд депутатів під час найближчої сесії облради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-