Митці з п'яти країн з'їдуться на фестиваль

Митці з п'яти країн з'їдуться на фестиваль "Лісова пісня"

Укрінформ
Письменники з України, Білорусі, Польщі, Болгарії та Чехії 6-9 вересня приїдуть на Волинь, щоб узяти участь у Міжнародному поетично-мистецькому фестивалі "Лісова пісня".

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної держадміністрації.

"6-9 вересня у місті Луцьку та на Ковельщині відбудеться обласний поетично-мистецький фестиваль "Лісова пісня". Гостями заходу будуть відомі письменники з України, Білорусі, Польщі, Болгарії та Чехії, а також волинські літератори", - йдеться в повідомленні.

Як нагадали в ОДА, фестиваль "Лісова пісня" відбувається на Волині з 2001 року. Захід започатковано з ініціативи Волинської обласної організації НСПУ, щоб привернути увагу до місць, де бувала Леся Українка та які надихали на написання безсмертної "Лісової пісні".

Читайте також: "Голосіївська криївка" облаштує історичний полігон у Києві

Під час фестивалю його учасники, крім Луцька, побувають у селі Колодяжне, в якому пройшли дитячі та юнацькі роки поетеси, та в урочищі Нечимне, де 2004 року було відкрито музейну експозицію "Лісова пісня". Вважається, що саме озеро Нечимне та прилегла місцевість описані Лесею Українкою в її знаменитій драмі-феєрії.

З детальною програмою фестивалю можна ознайомитися на сайті ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-