Київ із розмахом відсвяткує день народження Андріївського узвозу

Київ із розмахом відсвяткує день народження Андріївського узвозу

Укрінформ
У столиці 9 вересня з 10:00 до 22:00 відбудеться фестиваль "День народження Андріївського узвозу". 

Про це під час прес-конференції сказала директор Департаменту культури КМДА Діана Попова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей проект ми готувати протягом чотирьох років. Ми бачимо, як змінився наш Андріївський узвіз, там з'явилася Алея художників, відкрито фундамент Десятинної церкви, відкрито сходи з Пейзажної алеї і продовженням цього буде таке мистецьке святкування", - сказала Попова.

Як зазначив режисер фестивалю В'ячеслав Стасенко, метою заходу є започаткування традицій відзначення днів народження найвизначніших вулиць Києва. За його словами, 9 вересня усі галереї та художники, театри та актори, музиканти, митці, ресторатори вийдуть на вулицю аби поділитися з киянами та гостями міста своїми історіями. Партнери та друзі свята також підготували цікаву святкову програму з подарунками, танцями, піснями, майстер-класами та ярмарком майстрів.

Читайте також: "Голосіївська криївка" облаштує історичний полігон у Києві

У програмі заходу:

- квест "Таємниці Андріївського узвозу", в якому гості - головні герої.

- Андріївський театральний. Актори Київського академічного драматичного театру на Подолі та Київського академічного театру "Колесо" підготували для всіх гостей вуличні спектаклі, екскурсії майстер-класи з акторської майстерності й риторики.

- Андріївський музичний. Музична екскурсія від Чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького; виступи: дует домристів - Корсун Михайло та Трускало Катерина, саксофоніст Роман Барсук, гурт акустичної лірики Same Ta band, гурт "На Хвилину Вперед", дует Harp & Violin та ін. Вінілові вечірки від Old Fashioned Radio.

- Андріївський містичний. Місце зустрічі - біля "Замку Річарда": історії від екскурсоводів-старожилів, ворожіння на рунах від Огнезара Заровича, майстер-клас із трактування рун від Ольги Токій. А також майстер-класи з виготовлення амулетів від майстринь-відунок.

- Андріївський літературний. Місце зустрічі - біля літературно-меморіального музею Михайла Булгакова: літературні читання від письменників, автограф-сесії, зустрічі-розмови з представниками книжкових видавництв.

- Андріївський мистецький. Знайомство з галеристами, музеями та митцями, які експонуються на узвозі, майстер-клас із живопису для дітей від художниці Таміли Новодворської.

Читайте також: У Києві на вихідні стартує фестиваль лялькових театрів pUPpet

- Андріївський кінематографічний. Показ німого кіно під живу музику.

- Андріївський ярмарковий. Ярмарок майстрів, де відвідувачі зможуть придбати подарунки для всієї родини: вишиванки, прикраси, дитячі іграшки ручної роботи, шкіряні вироби, сумки, гаманці, паски, вироби з дерева, металу та ще багато іншого. Майстер-класи з бісероплетіння, розпису мехенді, малювання на воді (ебру), художнього розпису каміння, виготовлення ляльки-мотанки, грі на барабанах там-там.

- Андріївський дитячий. Окрема зона для дітей: майстер-класи з ліплення та малювання, виступи клоунів та ілюзіоністів, графіті на тину, фотовиставка.

- Андріївський гастрономічний. Цього дня всі ресторани й кав'ярні "вийдуть" на вулицю, облаштують літні майданчики, аби нагодувати всіх гостей смачними стравами.

- Андріївський модний. Цирульня "СТРЫЖОМ БРЭИМ НАЛЫВАЕМ". Сам пан Голохвастов буде зустрічати чоловіків, які готові змінити імідж. На честь дня народження Андріївського узвозу майстри зроблять кожному зачіску в подарунок.

Вхід на фестиваль вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-