У Брюсселі з'явиться

У Брюсселі з'явиться "не вулиця"

Укрінформ
Жителям столиці Бельгії запропонували перейменувати площі, алеї та вулиці колишньої промислової зони Tour & Taxis на півночі міста.

У результаті ініціативи в Брюсселі з'явиться вулиця під назвою "Це не вулиця" (Ceci n'est pas une rue), пише The Guardian.

Такий незвичайний варіант присвячено картині бельгійського художника-сюрреаліста Рене Магрітта "Віроломство образів" (1929), на якій зображено люльку з підписом "Це не люлька" (Ceci n'est pas une pipe).

Читайте також: Київ потрапив до топ-15 міст, які найчастіше фотографують

Загалом на пропозицію міської влади вигадати нові топоніми надійшло близько 1400 відгуків, з яких остаточні назви обрало журі, що складалося з представників міської адміністрації, експертів у сфері культурної спадщини та працівників девелоперської компанії, яка викупила в міста занедбаний простір 1999 року. Крім Магрітта, в назвах вулиць обезсмертять актрису, сценаристку й кінорежисера Шанталь Акерман, а також з'являться зворушливі назви на кшталт "дороги Щастя" й "алеї Кращого світу".

Тим часом як більшість вулиць тут будуть приватною територією, більші, що ведуть до колишньої промзони, буде відкрито для публіки. Однак туристам, охочим зробити селфі на "не вулиці", доведеться зачекати щонайменше до 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-