На Вінниччині влаштують міжнародне свято української витинанки

На Вінниччині влаштують міжнародне свято української витинанки

Укрінформ
У місті Могилів-Подільський, що у Вінницькій області, в суботу та неділю відбудеться ІІІ Міжнародне свято народного мистецтва "Українська витинанка".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директорка Могилів-Подільського центру народної творчості Оксана Городинська.

"Це вже третє міжнародне свято витинанки, яке проводиться в нашому місті. Це самобутнє мистецтво, яке заслуговує збереження і популяризації. Воно приносить гостям та учасникам естетичну насолоду, тому на свято завжди приходять багато людей і охоче беруть участь в усіх наших заходах. До нас цьогоріч приїдуть майстри з 13 областей України, а також гості з Литви, Білорусі та Молдови", - сказала Городинська.

Читайте також: На фестивалі дерунів у Коростені готуються встановити три рекорди

За її словами, у суботу сорок майстрів демонструватимуть свої роботи та навчатимуть охочих робити витинанки під час майстер-класів. По дві роботи, виготовлені під час свята, вони подарують музею витинанки при Могилів-Подільському центрі народної творчості.

В неділю у межах ІІІ Міжнародного свята народного мистецтва "Українська витинанка" працюватиме містечко майстрів та відбудеться святковий концерт "Хай Вам сіється, родиться золоте зерно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-