Лемки зафестивалять на Львівщині

Лемки зафестивалять на Львівщині

Укрінформ
Упродовж 25-26 серпня у с. Зимна Вода триватиме IV Львівський обласний фестиваль "Гомін Лемківщини", на який з’їдуться лемки з різних куточків світу.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації. 

"Упродовж двох днів на гостей чекає колоритна культурно-мистецька програма. Учасниками стануть колективи як з України – це Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська область, так і з Польщі, Сербії, Словенії. Також на фестивалі презентують виставку робіт майстрів народного мистецтва, вони покажуть відвідувачам культуру лемків", - зазначив начальник відділу мистецтв та розвитку культури облдержадміністрації Василь Гладкий.

Розпочнеться фестиваль о 14.00. "Родзинкою" заходу стане вікторина з лемкознавства з призами "Найрозумніший лемко", а також вечірня програма з ватрою та співанками.

"Упродовж фестивалю будуть різноманітні спортивні змагання. У суботу орієнтовно о 22- 23 годині розпочнеться вечірня програма, кожен учасник може розбити намет, виконувати співанки, палити ватру", - зазначила співорганізатор та ведуча Наталія Гудима.

Читайте також: У Барі створять рекордну карту України з дерунів

За її словами, для наймолодших учасників у другий день фестивалю організують конкурс дитячої творчості "Юне лемчатко", де діти виконуватимуть лемківські пісні й зможуть отримати цікаві призи. 

Як розповів голова Львівської обласної організації Всеукраїнського товариства "Лемківщина" Степан Майкович, рішення проводити фестиваль у Зимній Воді ухвалили з огляду на те, що найбільша кількість лемків у Львівській області проживає у Пустомитівському районі, а також у зв’язку з його розташуванням неподалік обласного центру.

Під час фестивалю від сільської ради села Зимна Вода щопівгодини курсуватиме автобус до Ватряного поля і назад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-