Найвищий хмарочос Австралії можуть побудувати у Мельбурні

Найвищий хмарочос Австралії можуть побудувати у Мельбурні

Фото
Укрінформ
Найвищою будівлею в Австралії незабаром може стати вежа незвичайної закрученої конструкції Green Spine (“Зелений хребет”), яка має піднестися на висоту понад 356 метрів над районом Southbank у центрі Мельбурна.

Про це повідомляє медіа-портал nine.com.au.

“Кожне місто у світі вирішує проблему зростання населення. “Зелений хребет” - це намагання показати, якими мають бути нові розробки, в умовах зростання кількості населення, для покращення якості районів та вертикального життя”, - прокоментував проект Філіп Роу, директор компанії Cox Architecture, яка є одним із співавторів “Зеленого хребта”.

Згідно з оприлюдненим проектом, розробленим голландським архітектурним бюро UN Studio спільно з мельбурнською Cox Architecture, будівлю, яка складатиметься з двох частин з вертикальними садами і заскленими фасадами, буде розміщено на Southbank Boulevard. Увінчає хмарочос критий ботанічний сад, що називатиметься “Ботанічний сад майбутнього” та буде доступний для всіх охочих, а не лише для мешканців комплексу.

Передбачається, що у вищій вежі (356,2 метра) розмістяться квартири, у меншій (252 метри) - офіси, готель, бари і ресторани. В обох частинах комплексу з’являться комерційні площі, зокрема, кінотеатр, і торгові приміщення. На перших декількох рівнях також буде знаходитися “вертикальна школа”, дитячий сад, бібліотека, аудиторії.

Поки дозвіл на будівництво ще не отримано. Але якщо проект схвалять, він стане найвищою будівлею в Австралії. Наразі це звання належить хмарочосу Q1 у місті Голд-Кост, його висота становить 322,5 метри.

Фото:  Cox Architecture

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-