МЗС попереджає українських туристів про небезпеку в Індії

МЗС попереджає українських туристів про небезпеку в Індії

Укрінформ
МЗС попереджає громадян України, які планують подорож до Індії, про високий рівень небезпеки через повені та зсуви грунтів у деяких штатах країни. 

Про це повідомив Департамент консульської служби МЗС.

"Протягом останніх днів в Індії зберігається високий рівень небезпеки для подорожуючих до деяких індійських штатів, що пов'язано із значними опадами під час сезонних мусонів та спричиненими ними повенями і зсувами грунтів. Рекордний за останні кілька десятків років рівень опадів зафіксовано у штаті Керала. Внаслідок зазначеного стихійного лиха на території штату спостерігаються суттєві складнощі та перебої у роботі авіаційних, автомобільних та залізничних транспортних мереж. Від повеней також потерпають індійські штати Карнатака, Гоа, Мадхья Прадеш і Хімачал Прадеш", - йдеться у повідомленні.

У Департаменті порадили громадянам України, які мають намір відвідати згадані регіони Індії, уважно стежити за новинами щодо розвитку ситуації та утриматися від поїздок до зазначених індійських штатів до стабілізації ситуації.

Читайте також: Кількість загиблих від повені в Індії зростає - вже 370 осіб

У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю та здоров'ю, слід невідкладно звертатися до Посольства України в Республіці Індія за номером телефону: +91-92-0550-71-57, електронна пошта: emb_in@mfa.gov.ua або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57, електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua

Окрім того, у МЗС порекомендували задля оперативності в комунікації скористатися розробленим Міністерством в додатком "ДРУГ" - Добровільна реєстрація українських громадян при подорожах за кордон.

Фото: All India Radio News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-