"Зачарований край" на Закарпатті приваблює туристів Чорним Багном

Відео
Укрінформ
На території Національного природного парку "Зачарований край", що в Іршавському районі Закарпаття, розташовується одна з туристичних атракцій області – болото Чорне Багно.

Про це повідомляє телеканал "М-Студіо"

"Багатий наш край цікавими природними об’єктами. Є серед них і просто-таки унікальні. Наприклад, болото Чорне Багно. Знаходиться воно в межах Іршавського району, за 7 км від села Підгірне і щороку приваблює сотні туристів", - йдеться в сюжеті.

Зазначається, що болото Чорне Багно – гідрологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення в Україні. Являє собою сфагнове болото, що простягається з півдня на північ, між горами Бужора на сході та Мартинським Каменем на заході, що в межах гірського масиву Великий Діл. Є найглибшим торфовим болотом українських Карпат (глибина майже 7 м) і займає площу 15 гектарів.

У 2010 році його включили до Національного природного парку "Зачарований край".

Читайте також: У закарпатських селах відкриють туристичні інфоцентри

Оліґотрофне означає збіднене живлення, тобто тут мало корисних речовин, щоб в екосистемі було різноманіття видів – рослин або тварин. У цій місцевості можна знайти унікальну росичку – рослину-комахоїда.

Через цей гідрологічний об’єкт проходить кілька туристичних маршрутів, а тому відвідувачі про нього знають.

Це популярне місце для збирання ягід та лікарських рослин. Крім іван-чая та яфини, тут можна знайти червону брусницю, малину, ожину й безліч інших цікавих рослин.

Фото: nppzk.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-