Гостей

Гостей "Ше.Fest-2018" пригощатимуть улюбленою стравою Кобзаря

Укрінформ
Поціновувачів творчості Тараса Шевченка, які зберуться на п'ятий "Ше.Fest" 18-19 серпня у селі Моринці на Черкащині, пригощатимуть борщем з карасями - улюбленою стравою Кобзаря.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив голова оргкомітету Всеукраїнського фестивалю Дмитро Колоша.

"Цього року, окрім цікавої програми, ми ще й представимо публіці улюблену страву Тараса Григоровича Шевченка - борщ з карасями. У нас є партнери, які вже погодилися його приготувати, тому кожен з відвідувачів зможе покуштувати у суботу їжу, яку любив Шевченко. Але є й ще один дуже цікавий проект, який ми представимо на фестивалі, тому доведеться їхати", - сказав Колоша.

За його словами, відвідувачів зустрінуть традиційні локації. На Просвітницькій галявині відбудуться лекції про невідомі аспекти життя і творчості Кобзаря, презентації книг, поетичні читання. З глядачами зустрінуться відомі українські письменники. На головній музичній сцені виступатимуть музичні гурти країни. Працюватимуть художня та дитяча галявини, книжковий ярмарок і ярмарок майстрів, фудкорт і наметове містечко.

Читайте також: Чернігів відзначить День Незалежності оригінальним мотопробігом і фестивалем культур

З гостями фестивалю зустрінуться Василь Шкляр і Сашко Лірник. Лідер гурту "Тінь Сонця" Сергій Василюк проведе розмову на тему: "Війна як захист національного простору". Лектори розповідатимуть про забороненого і цензурованого Кобзаря, відкриють таємниці архівів СБУ.

Також організатори підготували екскурсії, майстер-класи з хендмейду, виставку народних майстрів та художників. Гасло цьогорічного фестивалю - "Талант бути вільним".

"На цьому фестивалі ми будемо  говорити чистою українською мовою. Власним прикладом продемонструємо, що українською можна говорити, що цивілізовані люди говорять саме цивілізованою українською мовою. На мою думку, це ще один "плюс" цього заходу", - підкреслив лідер рок-гурту "Тінь Сонця".

Як зазначив заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема, дуже важливо, що такі події в Україні відбуваються, що є молода команда, яка об'єдналася навколо цікавої та важливої мети, — показати Шевченка сучасним та актуальним, тим, хто дає нам відповіді на актуальні питання сьогодення.

Читайте також: Біля Синевиру влаштують музичний фест

"Цей фестиваль допомагає показати красу України, показати молоді з усіх регіонів Батьківщину Тараса Григоровича. Захід також дає шанс молодим талантам проявити себе через переосмислення творчості Шевченка, через активне долучення до такого проекту. Це дуже живий, позитивний та класний фестиваль", - сказав Ярема.

Оргкомітет заходу нагадує, що "Ше.Fest" - безалкогольний фестиваль, а також він - безкоштовний, робота творчих локацій відкрита для всіх охочих.

Нагадаємо, Всеукраїнський фестиваль "Ше.Fest" заснований до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-