Сажотруси пройдуть парадом вулицями Мукачева

Сажотруси пройдуть парадом вулицями Мукачева

Укрінформ
У п'ятницю, 27 липня, в день народження знаменитого мукачівського сажотруса Берті-бачія в Мукачеві проведуть костюмовану ходу — парад сажотрусів.

Про це повідомили в прес-службі Мукачівської міськради.

"27 липня в Мукачеві пройде ІІІ Парад сажотрусів. Фестиваль став міжнародним, і привітати колегу Берті-бачія приїжджають сажотруси не лише з сусіднього Львова, а й з Будапешта й Таллінна. Початок цьогорічного параду о 18:00 біля пам’ятника сажотрусу в центрі міста", — йдеться в повідомленні.

Як інформують в міськраді, веселим костюмованим парадом учасники пройдуться вулицями міста, дізнаються історію виникнення ремесла сажотрусів, обов’язково знайдуть час потерти ґудзика на пам'ятнику сажотрусові — на щастя.

Читайте також: На Чернігівщині влаштують "Ігри кроманьйонців"

Пізніше, о 19:00, розпочнеться тематичний велозаїзд з Артемом Топчанюком - велопробіг сажотрусів. Як обіцяють організатори, володар найкращого костюма "Сажотрус на біціглях" отримає приємний подарунок.

Паралельно з велопробігом піший парад з центру міста попрямує до парку Перемоги, де і продовжиться святкування. Там на гостей чекатимуть "Найкращий костюм сажотруса", "Найкраща команда сажотрусів", "Відчуй себе сажотрусом" та інші веселі конкурси й майстер-класи для дітей та дорослих, а також циркова та музична програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-