Центр Маріуполя отримає туристичні магніти

Центр Маріуполя отримає туристичні магніти

Укрінформ
У Маріуполі, що на Донеччині, триває реконструкція водонапірної вежі, що має стати об'єктом-магнітом для туристів. 

Зараз виконуються зовнішні роботи, щоб освіжити фасад і максимально зберегти архітектурну справжність споруди, повідомила прес-служба Маріупольської міськради. 

Закінчити реконструкцію планують до святкування 240-річного ювілею від дня заснування Маріуполя. У вежі відкриють туристичний центр, віртуальний музей, простір для спілкування молоді, IT-кластер і обладнають оглядовий майданчик.

Загальна вартість проекту становить понад 3 мільйони гривень.

За словами міського голови Вадима Бойченка, "Вежа" стане центром тяжіння туристів і скоро Маріуполь заграє новими барвами.

Читайте також: Маріуполь входить до шістки найбільш безпечних міст України - міський голова

Крім того, тривають роботи з реконструкції Театрального скверу та площі, фасадів трьох будинків. "До 240-річного ювілею центр Маріуполя стане сучасним, цікавим і комфортним місцем для відпочинку. З нього почнеться туристичний кластер міста Діви Марії", - йдеться в публікації.

Варто зазначити, що маріупольську водонапірну вежу збудували 1910 року. Висота будівлі з червоної цегли становить 33 метри. Просторово-планувальне розташування і взаємозв’язок її складових частин втілюють характерні особливості споруд такого типу: восьмигранна в горизонтальній проекції, чотириярусна, увінчана восьмискатним шатром з оглядовою башточкою. Вона створена в формах еклектики, поєднує елементи різних стилів – романського і готичного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-