На Житомирщині влаштують свято чорниці

На Житомирщині влаштують свято чорниці

Укрінформ
У місті Олевську на Житомирщині 21 липня відбудуться свято чорниці та фестиваль вуличної музики, які об’єднані спільною програмою «Weekend в Олевську».

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла співорганізатор заходів Тамара Заруба.

«Свято чорниці пройде в Олевську вже вдесяте. Минулого року ми змінили формат заходу, об’єднавши його з фестивалем вуличної музики, й запровадили в місті нову традицію – «Weekend в Олевську». Чорниця – це традиційна для нашої місцевості ягода, яка стала своєрідним брендом Олевська. На святі своїми стравами гостей пригощатимуть представники з усієї об’єднаної громади (Олевської міської ОТГ – ред.). Натомість ідея музичного фестивалю – це тихий, спокійний і затишний вихідний без великої сцени», – розповіла Заруба.

Читайте також: На Львівщині фестивалитиме "Куховарня RadoFest"

Свято чорниці розпочнеться о 18.00 конкурсом «Чорнична смакота». Спочатку журі визначить переможців у чотирьох номінаціях, а потім страви зможуть придбати всі охочі. Традиційно олевські господині готують із ягід вареники та десерти, а цього разу обіцяють вразити особливим чорничним соусом до м’ясних страв і салатів.

Паралельно розпочнеться і фестиваль вуличної музики, на якому виступатимуть місцеві виконавці та колективи, а також артисти з інших районів області та Києва.

Крім того, гості Олевська зможуть подивитися конкурс древлянських костюмів та одягу з декором в кольорах чорниці. Програмою також передбачена виставка квітів, виробів декоративно-ужиткового мистецтва та фотографій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-