Апеляційний суд повернув Невицький замок в обласне підпорядкування

Апеляційний суд повернув Невицький замок в обласне підпорядкування

Укрінформ
Сьогодні Апеляційний суд Закарпатської області, розглянувши апеляційну скаргу обласної прокуратури, повернув на обласний баланс Невицький замок - відомий туристичний об'єкт, що знаходиться поблизу села Кам'яниця під Ужгородом. Зміна підпорядкування відкриває можливості реставрації замку.

Про це повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

“У середу, 18 липня, Апеляційний суд Закарпатської області розглянув апеляційну скаргу обласної прокуратури щодо повернення на обласний баланс Невицького замку. Колегія суддів задовольнила апеляцію. Неодноразові звернення облдержадміністрації з проханням повернути цей унікальний історичний об’єкт Кам’яницька сільрада ігнорувала, в результаті чого під загрозою зриву опинився проект реставрації замку вартістю 11,2 мільйона гривень", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Закарпатті зросла кількість іноземних туристів

Як зазначають в ОДА, левова частка цих коштів (10,7 мільйонів гривень) має надійти з держбюджету України в межах фінансування проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів, отриманих від Європейського Союзу, ще 500 тисяч виділить обласний бюджет.

У 2010 році Невицький замок було передано Кам’яницькій сільській раді Ужгородського району з грубим порушенням законодавства як безгосподарне майно.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на початку 2018 року для реставрації Невицького замку, а насамперед вежі-донжона, яка в аварійному стані, було виділено з резервного фонду 11,2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-