У Тернополі реконструюють парк ХІХ століття

У Тернополі реконструюють парк ХІХ століття

Фото
Укрінформ
Найстаріший парк Тернополя чекає масштабна реконструкція, що розпочнеться вже цьогоріч.

Про це повідомила прес-служба Тернопільської міськради, представивши до уваги громадськості ескізний проект оновлення Старого парку.

"Старий парк є місцем громадського простору та відпочинку для багатьох поколінь, тому спільна робоча група з числа художників, архітекторів, проектантів, представників ветеранських та громадських організацій шукала компромісне рішення, проводила опитування різних категорій тернополян та туристів. Також було проаналізовано досвід розміщення подібних комплексів у різних країнах світу. Основне завдання оновлення Старого парку - позбавитися радянського ідеологічного стилю", - йдеться в публікації.

Читайте також: Файне місто презентувало нову атракцію для туристів

Загалом у парку планується провести зонування та передбачити дві меморіальні зони, одна з яких буде присвячена пам’яті загиблих у Другій Світовій війні, а інша – звитязі українських Героїв та Героїв АТО. Також буде третя – рекреаційна зона.

Нагадаємо, що Старий парк – найстаріший з парків Тернополя, засаджений наприкінці XIX століття, парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-